Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met zwarte pens, spinazie en blauwekaasdressing

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zwarte pensen 3
  • appelen 1
  • blauwgeaderde kaas (naar keuze) 50 g
  • verse room 1 dl
  • krenten 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • babyspinazie 250 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de pensen in schijfjes van 1 cm dik.
  2. Snij de ongeschilde appel in partjes van ± 1/2 cm.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de schijfjes pens 3 min. aan elke kant gaar en goudbruin.
  2. Mix ondertussen de blauwgeaderde kaas met de room, de wittewijnazijn en 1 dl water tot een gladde dressing (voeg eventueel nog wat water toe als de dressing te dik is). Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verdeel de spinazieblaadjes over de borden en verdeel er de krenten, de partjes appel en de schijfjes pens over. Besprenkel met de blauwekaasdressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vetten 36.2 g
Koolhydraten 15.8 g
Eiwitten 15 g
Tip

Lekker met een stukje stokbrood.