
Slaatje met krokante kippenreepjes en gemarineerde venkel
Ingrediënten
- kippenschnitzels 2
- rucola 100 g
- venkels 1
- kerstomaten 10
- citroenen 1
- rosmarino (pasta) 150 g
- olijfolie 4 eetl.
- chilivlokken (molen) 0.25 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne reepjes.
- Pers de citroen en voeg het sap toe aan de venkel samen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, de chilivlokken en het zout en laat 20 min. marineren.
- Snij de kerstomaten in partjes.
- Hak de rucola grof.
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water, giet af en spoel onder koud water.
Bereiding (15 min. + 20 min. marineren + 15 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar. Snij in reepjes.
- Voeg de pasta toe aan de gemarineerde venkel. Verdeel de venkelsalade over vier borden of kommen.
- Verdeel er de kerstomaten, de rucola en de kippenreepjes over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
363 kcal
Vetten
15.4 g
Verzadigde vetzuren
2.9 g
Koolhydraten
33.6 g
Suikers
3.2 g
Vezels
3.7 g
Eiwitten
20.5 g
Zout
1.1 g