Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met krokante kippenreepjes en gemarineerde venkel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenschnitzels 2
  • rucola 100 g
  • venkels 1
  • kerstomaten 10
  • citroenen 1
  • rosmarino (pasta) 150 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • chilivlokken (molen) 0.25 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne reepjes.
  2. Pers de citroen en voeg het sap toe aan de venkel samen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, de chilivlokken en het zout en laat 20 min. marineren.
  3. Snij de kerstomaten in partjes.
  4. Hak de rucola grof.
  5. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water, giet af en spoel onder koud water.
Bereiding (15 min. + 20 min. marineren + 15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar. Snij in reepjes.
  2. Voeg de pasta toe aan de gemarineerde venkel. Verdeel de venkelsalade over vier borden of kommen.
  3. Verdeel er de kerstomaten, de rucola en de kippenreepjes over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vetten 15.4 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 33.6 g
Suikers 3.2 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 20.5 g
Zout 1.1 g