Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Salade van geroosterde pastinaak en wortel met geitenkaas

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 2
  • pastinaken 2
  • veldsla 100 g
  • verse spinazie 100 g
  • geitenkaas (Damse Mokke) 250 g
  • rodewijnazijn 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in staafjes van 1 cm dik en 3 cm lang. Leg in een ovenschaal en giet er de rodewijnazijn en de olijfolie over. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (35 min. + afkoelen)
  1. Zet de ovenschaal met de groenten 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verwijder intussen de worteltjes van de veldsla en de steeltjes van de spinazie. Hak grof.
  3. Snij de geitenkaas in blokjes.
  4. Haal de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Meng met de grofgehakte veldsla en spinazie en verdeel er de geitenkaas over. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.
Afwerking

Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vetten 29.6 g
Koolhydraten 18.9 g
Eiwitten 12.7 g