
Rozijnenbrood
Ingrediënten
- melk (à 2 dl) 1.5 dl
- eieren 2
- eidooiers 1
- boter (+ 1 koffiel.) 60 g
- verse gist 21 g
- rozijnen 120 g
- tarwebloem 300 g
- suiker 30 g
- zeezout 0.5 koffiel.
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 50 min.)
- Zet de rozijnen onder water en laat 30 min. weken. Dep goed droog.
- Klop intussen de eieren los met de suiker.
- Verwarm de melk op een zacht vuur (laat niet koken) en los hierin de gist en 60 g boter op.
- Voeg de bloem en het zeezout toe aan het eierenmengsel. Voeg daarna de warme melk toe.
- Kneed 10 min. en voeg de rozijnen toe.
- Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek en laat 40 min. rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter. Vul met het deeg en bestrijk de bovenkant met het eigeel.
- Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
2324 kcal
Vetten
75.5 g
Verzadigde vetzuren
42.8 g
Koolhydraten
345.5 g
Suikers
130.7 g
Vezels
11.7 g
Eiwitten
60.2 g
Zout
3.3 g