Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rozijnenbrood

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • melk (à 2 dl) 1.5 dl
  • eieren 2
  • eidooiers 1
  • boter (+ 1 koffiel.) 60 g
  • verse gist 21 g
  • rozijnen 120 g
  • tarwebloem 300 g
  • suiker 30 g
  • zeezout 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 50 min.)
  1. Zet de rozijnen onder water en laat 30 min. weken. Dep goed droog.
  2. Klop intussen de eieren los met de suiker.
  3. Verwarm de melk op een zacht vuur (laat niet koken) en los hierin de gist en 60 g boter op.
  4. Voeg de bloem en het zeezout toe aan het eierenmengsel. Voeg daarna de warme melk toe.
  5. Kneed 10 min. en voeg de rozijnen toe.
  6. Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek en laat 40 min. rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Vet een bakvorm in met 1 koffiel. boter. Vul met het deeg en bestrijk de bovenkant met het eigeel.
  9. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2324 kcal
Vetten 75.5 g
Verzadigde vetzuren 42.8 g
Koolhydraten 345.5 g
Suikers 130.7 g
Vezels 11.7 g
Eiwitten 60.2 g
Zout 3.3 g