Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Romige polenta met champignonburger en rucola

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • champignonburgers 4
  • champignons 800 g
  • rucola 150 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • boter 2 eetl.
  • polenta (maïsgriesmeel) 200 g
  • groentebouillon 2 blokjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rasp de parmezaan.
  2. Hak de rucola grof en de peterselieblaadjes fijn.
  3. Snij de champignons in dunne schijfjes.
  4. Snij de champignonburgers in stukjes.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de champignons. Haal uit de pan, voeg 1 eetl. olijfolie toe en bak de rest van de champignons. Haal uit de pan. Meng er de peterselie onder en hou warm.
  2. Breng 1 L water samen met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en laat ± 5 min. al roerend sudderen, tot de polenta al het water heeft opgeslorpt.
  3. Haal van het vuur en voeg de parmezaan en de boter toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes champignonburger aan alle kanten mooi bruin.
  5. Doe de polenta in een schaal en verdeel er de champignons, de rucola en de stukjes champignonburger over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vetten 32.5 g
Verzadigde vetzuren 13.4 g
Koolhydraten 68.6 g
Suikers 4.5 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 25.3 g
Zout 4.8 g
Tip

Lekker met een groene gemengde salade.