
Romige polenta met champignonburger en rucola
Ingrediënten
- champignonburgers 4
- champignons 800 g
- rucola 150 g
- platte peterselie 1 plantjes
- parmezaan (blok) 100 g
- boter 2 eetl.
- polenta (maïsgriesmeel) 200 g
- groentebouillon 2 blokjes
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Rasp de parmezaan.
- Hak de rucola grof en de peterselieblaadjes fijn.
- Snij de champignons in dunne schijfjes.
- Snij de champignonburgers in stukjes.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de champignons. Haal uit de pan, voeg 1 eetl. olijfolie toe en bak de rest van de champignons. Haal uit de pan. Meng er de peterselie onder en hou warm.
- Breng 1 L water samen met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en laat ± 5 min. al roerend sudderen, tot de polenta al het water heeft opgeslorpt.
- Haal van het vuur en voeg de parmezaan en de boter toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes champignonburger aan alle kanten mooi bruin.
- Doe de polenta in een schaal en verdeel er de champignons, de rucola en de stukjes champignonburger over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
508 kcal
Vetten
32.5 g
Verzadigde vetzuren
13.4 g
Koolhydraten
68.6 g
Suikers
4.5 g
Vezels
2.2 g
Eiwitten
25.3 g
Zout
4.8 g
Tip
Lekker met een groene gemengde salade.