
Risotto van fregola met courgette en Berloumi
Ingrediënten
- groene selders 2 stengels
- courgettes 2
- basilicum 0.5 plantjes
- uien 1
- Berloumi (Belgische grillkaas) 500 g
- parelcouscous 200 g
- tomatenstukjes (blik) 400 g
- groentebouillon (blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 6 dl heet water) 6 dl
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de selder in kleine blokjes.
- Snij de Berloumi in plakjes.
- Scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.
- Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.
- Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon.
- Stoof 15 a? 20 min. gaar op zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit ondertussen in een andere pan 2 eetl. olijfolie en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.
Afwerking
Verdeel de couscous over 4 borden verdeel
er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
642 kcal
Vetten
35.4 g
Verzadigde vetzuren
16 g
Koolhydraten
54.1 g
Suikers
18.5 g
Vezels
4.6 g
Eiwitten
23.1 g
Zout
3.1 g