Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Risotto van fregola met courgette en Berloumi

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groene selders 2 stengels
  • courgettes 2
  • basilicum 0.5 plantjes
  • uien 1
  • Berloumi (Belgische grillkaas) 500 g
  • parelcouscous 200 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • groentebouillon (blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 6 dl heet water) 6 dl
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Snij de selder in kleine blokjes.
  4. Snij de Berloumi in plakjes.
  5. Scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.
  2. Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon.
  4. Stoof 15 a? 20 min. gaar op zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verhit ondertussen in een andere pan 2 eetl. olijfolie en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.
Afwerking

Verdeel de couscous over 4 borden verdeel
er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vetten 35.4 g
Verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 54.1 g
Suikers 18.5 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 23.1 g
Zout 3.1 g