Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Risotto met 3 wintergroenten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • knolselders 250 g
  • aardperen 5
  • boerenkolen 4 stengels
  • tijm (vers) 4 takjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 tenen
  • gouda 100 g
  • boter 2 eetl.
  • plantaardig alternatief voor room 1 eetl.
  • risottorijst 150 g
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • groentebouillon 7 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • olijfolie extra vierge 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  2. Schil de knolselder en de aardperen en snij in blokjes van ± 1/2 cm.
  3. Snij de dikke nerven uit de boerenkool. Snipper de stelen en de bladeren fijn maar hou ze apart.
  4. Rasp de kaas.
  5. Warm de bouillon op in een steelpannetje.
Bereiding (15 min + 30 min)
  1. Verhit 1 eetl. boter en olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot ook de korrels glazig zijn.
  2. Blus met de witte wijn en laat volledig verdampen.
  3. Voeg de knolselder, de aardperen en de fijngesnipperde stelen van de boerenkool toe en meng goed.
  4. Voeg enkele pollepels bouillon toe en roer even. Laat op een zacht vuur sudderen tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
  5. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de boerenkoolbladeren knapperig op een hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Als de rijst gaar is, maar nog lichtjes beet heeft vanbinnen haal je de risotto van het vuur. Meng er 1 eetl. boter, het roomalternatief en de helft van de geraspte kaas onder.
  7. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep de risotto op een bord en werk af met de krokant gebakken boerenkool, de rest van de kaas, verse tijmblaadjes en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vetten 26 g
Verzadigde vetzuren 11.1 g
Koolhydraten 54.2 g
Suikers 3.9 g
Vezels 11.2 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 2.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294