Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rijstschotel met artisjok, champignons en krokante tofoe

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 400 g
  • champignons 400 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • gember (vers) 2 cm
  • basmatirijst 250 g
  • bloem 1 eetl.
  • artisjokharten (bokaal) 560 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Leg de tofoe tussen twee vellen keukenpapier en leg er iets zwaars op, zoals een pak bloem. Laat 15 min. staan (zo pers je al het vocht eruit).
  2. Snij de champignons in schijfjes.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Laat de artisjokharten uitlekken en hak grof.
  5. Rasp de gember.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Snij de tofoe in blokjes en kruid met zwarte peper, zout en de oregano. Wentel door de bloem.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele minuten samen met de gember.
  3. Voeg de champignons en de artisjok toe en bak even op een hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg de bouillon toe en laat ± 5 min. sudderen.
  4. Kook intussen de basmatirijst 12 min. in 5 dl lichtgezouten water. Giet af, dek af met een keukenhanddoek en laat 5 min. rusten.
  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoeblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Voeg de rijst toe aan de groenten en kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en de tofoeblokjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vetten 33.9 g
Verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 59.1 g
Suikers 2.8 g
Vezels 8.6 g
Eiwitten 19.4 g
Zout 2.2 g