
Rijstschotel met artisjok, champignons en krokante tofoe
Ingrediënten
- tofoe (blok) 400 g
- champignons 400 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- gember (vers) 2 cm
- basmatirijst 250 g
- bloem 1 eetl.
- artisjokharten (bokaal) 560 g
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
- olijfolie 4 eetl.
- oregano 1 koffiel.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Leg de tofoe tussen twee vellen keukenpapier en leg er iets zwaars op, zoals een pak bloem. Laat 15 min. staan (zo pers je al het vocht eruit).
- Snij de champignons in schijfjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Laat de artisjokharten uitlekken en hak grof.
- Rasp de gember.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
- Snij de tofoe in blokjes en kruid met zwarte peper, zout en de oregano. Wentel door de bloem.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele minuten samen met de gember.
- Voeg de champignons en de artisjok toe en bak even op een hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg de bouillon toe en laat ± 5 min. sudderen.
- Kook intussen de basmatirijst 12 min. in 5 dl lichtgezouten water. Giet af, dek af met een keukenhanddoek en laat 5 min. rusten.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoeblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de rijst toe aan de groenten en kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en de tofoeblokjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
636 kcal
Vetten
33.9 g
Verzadigde vetzuren
4.7 g
Koolhydraten
59.1 g
Suikers
2.8 g
Vezels
8.6 g
Eiwitten
19.4 g
Zout
2.2 g