Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rijstnoedels met zoete aardappel, tofoe en spinazie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoeblokjes (met gember en knoflook) 500 g
  • verse spinazie 600 g
  • zoete aardappelen 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • sjalotten 2
  • rijstnoedels 250 g
  • rietsuiker 1 snuifjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1,5 cm.
  2. Hak de spinazie grof.
  3. Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof.
  4. Snipper de sjalotten fijn
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of wok en stoof de sjalotten glazig samen met de koriandersteeltjes.
  2. Voeg de zoete aardappel, de sojasaus, de rijstazijn en de rietsuiker toe. Laat op een zacht vuur stoven tot net gaar.
  3. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoeblokjes enkele minuten. Voeg de zoete aardappel, de spinazie en de noedels toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel over 4 diepe borden of kommen en werk af met de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vetten 18.2 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 53.4 g
Suikers 12.8 g
Vezels 6 g
Eiwitten 23.1 g
Zout 3 g