
Rijstnoedels met zoete aardappel, tofoe en spinazie
Ingrediënten
- tofoeblokjes (met gember en knoflook) 500 g
- verse spinazie 600 g
- zoete aardappelen 1
- koriander 0.5 plantjes
- sjalotten 2
- rijstnoedels 250 g
- rietsuiker 1 snuifjes
- olijfolie 4 eetl.
- rijstazijn 2 eetl.
- shoyu (sojasaus) 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1,5 cm.
- Hak de spinazie grof.
- Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof.
- Snipper de sjalotten fijn
Bereiding (10 min. + 30 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of wok en stoof de sjalotten glazig samen met de koriandersteeltjes.
- Voeg de zoete aardappel, de sojasaus, de rijstazijn en de rietsuiker toe. Laat op een zacht vuur stoven tot net gaar.
- Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoeblokjes enkele minuten. Voeg de zoete aardappel, de spinazie en de noedels toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel over 4 diepe borden of kommen en werk af met de korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
481 kcal
Vetten
18.2 g
Verzadigde vetzuren
2.9 g
Koolhydraten
53.4 g
Suikers
12.8 g
Vezels
6 g
Eiwitten
23.1 g
Zout
3 g