Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ratatouille

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aubergines 2
  • courgettes 2
  • rode paprika's 2
  • rode uien 2
  • basilicum 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • tomatenstukjes 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de aubergines en de courgettes in blokjes van 1 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in repen.
  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  4. Scheur de blaadjes basilicum.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Doe de aubergines, de courgettes en de paprika’s in een ovenschaal. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de oregano, zwarte peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Haal de gare groenten uit de oven en voeg ze toe aan de tomatensaus. Laat 5 min. sudderen.
  5. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de basilicumblaadjes toe.
Afwerking

Serveer de ratatouille met (stok)brood, rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vetten 10.1 g
Verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 22.9 g
Suikers 20.6 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 7.4 g
Zout 0 g