Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Radiatori met broccoli, courgette en gerookte tempé

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gerookte tempé 200 g
  • broccoli's 1
  • courgettes 1
  • kerstomaten 200 g
  • knoflook 2 tenen
  • plantaardig alternatief voor roomkaas op basis van cashewnoten en knoflook (bûches) 120 g
  • radiatori (pasta) 400 g
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verdeel de broccoli in roosjes.
  2. Verkruimel de tempé en het kaasalternatief.
  3. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
  4. Snij de kerstomaten in 2.
Bereiding (15 min + 20 min)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de tempé enkele minuten knapperig.
  2. Pers de teentjes knoflook en voeg toe. Laat even stoven.
  3. Voeg de courgette toe, kruid met zwarte peper en zout en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur.
  4. Voeg de kerstomaatjes toe en laat 8 à 10 min. stoven.
  5. Rooster intussen de pijnboompitten mooi bruin in een pan zonder vetstof.
  6. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de broccoliroosjes toe. Giet af.
  7. Doe de pasta en de broccoli bij de tempé.
  8. Verdeel over 4 diepe borden en werk af met de pijnboompitten en het plantaardig kaasalternatief.
Afwerking

Voor een niet-plantaardige versie vervang je de tempé door gerookte spekblokjes en het plantaardige kaasalternatief door geraspte pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vetten 18.4 g
Verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 80.4 g
Suikers 7.4 g
Vezels 12.3 g
Eiwitten 30.6 g
Zout 1.8 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294