Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoabowl met geroosterde bloemkool, rodekool en feta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • rodekolen 0.25
  • platte peterselie 1 plantjes
  • bieslook 0.5 plantjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • feta 150 g
  • quinoa 200 g
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • gerookt paprikapoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de peterselieblaadjes en het bieslook fijn.
  2. Hak de hazelnoten grof.
Bereiding (30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie, kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng door elkaar en zet ± 25 min. in de hete oven (roer af en toe om).
  4. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa 18 à 20 min. gaar in de bouillon.
  5. Snipper de rodekool heel fijn en voeg de appelazijn, 2 eetl. olijfolie en de peterselie toe. Meng goed en laat 15 min. trekken.
  6. Meng intussen het bieslook onder de yoghurt en kruid met zwarte peper en zout.
  7. Maak 4 bowls met de quinoa, de geroosterde bloemkool, het rodekoolslaatje, wat verkruimelde feta en de gehakte hazelnoten. Lepel er wat van de yoghurtsaus op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vetten 25 g
Verzadigde vetzuren 8.4 g
Koolhydraten 36.9 g
Suikers 9.8 g
Vezels 8.1 g
Eiwitten 20 g
Zout 2.4 g