Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa-seitanschotel met wittekool en zoeteaardappelpuree

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitangehakt 400 g
  • preien 2
  • wittekool 0.5
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • zoete aardappelen 3
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2.5 dl
  • knoflook 1 teentjes
  • quinoa tricolore 150 g
  • tomatenpuree 2 koffiel.
  • paneermeel 5 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffielepel poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de quinoa grondig in een fijne zeef onder koud water.
  2. Snipper de preien fijn.
  3. Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij de rest in dunne reepjes.
  4. Pers de citroen.
  5. Scheur de blaadjes basilicum fijn.
  6. Hak de blaadjes en de steeltjes peterselie fijn.
  7. Snipper het teentje knoflook fijn.
  8. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
Bereiding (1 u. + 20 min. in de oven)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak het seitangehakt kort. Voeg de quinoa, de tomatenpuree en de tijm toe en roerbak even.
  2. Voeg de fijngesnipperde prei en de groentebouillon toe. Kruid met zwarte peper en zout. Breng aan de kook en laat onafgedekt 15 à 18 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de reepjes witte kool en een scheutje water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de wittekool gaar is. Voeg het alternatief voor room en het citroensap toe en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook ondertussen de zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
  5. Meng het paneermeel met de verse kruiden, het fijngesnipperde knoflook en 4 eetl. olijfolie.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Verdeel het quinoa-seitanmengsel over een ovenschaal en schep er de romige wittekool over. Verdeel er de zoeteaardappelpuree over, strijk glad en bestrooi met het kruidenpaneermeel.
  8. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vetten 26.5 g
Koolhydraten 70.8 g
Eiwitten 38 g