Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa met zwarte pens en geroosterde knolletjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zwarte pensen 2
  • raapjes 2
  • rode bieten 2
  • sinaasappelen 1
  • tijm (vers) 3 takjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • quinoa 250 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de bieten en snij samen met de raapjes in halvemaantjes van 1,5 cm.
  3. Snij de blaadjes van de tijm en rozemarijn grof en leg samen met de bieten in een ovenschaal. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie, kruid met zwarte peper en zout en meng goed door mekaar.
  4. Rasp de schil (niet het wit) van de sinaasappel en pers de sinaasappel (je hebt 2 eetl. sap nodig).
  5. Snij de pensen in rondjes van 1,5 cm.
  6. Hak de peterselieblaadjes fijn.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
  1. Zet de ovenschaal 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten geroosterd zijn.
  2. Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 5 dl gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes zwarte pens 5 min. aan alle kanten op matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak een dressing met 2 eetl. olijfolie, de sojasaus en het sinaasappelsap. Kruid met zwarte peper.
Afwerking

Verdeel de quinoa over de borden en verdeel er de groenten en de stukjes pens over. Werk af met de dressing, de sinaasappelzeste en de gehakte peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vetten 27.7 g
Verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 57.4 g
Suikers 21 g
Vezels 11.2 g
Eiwitten 16.8 g
Zout 2.5 g