Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa met rodekool, prei en blauwe kaas

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preiwitten 3
  • rodekolen 0.25
  • sjalotten 2
  • blauwgeaderde kaas (bv. Pas de Bleu) 150 g
  • quinoa 250 g
  • zonnebloempitten 2 eetl.
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • frambozenazijn 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • walnotenolie 1 eetl.
  • zachte paprika (poeder) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa grondig onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de preiwitten in dunne reepjes.
  3. Snipper de rodekool fijn.
  4. Snipper de sjalotten fijn.
  5. Verkruimel de blauwschimmelkaas.
Bereiding (55 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de preireepjes, de fijngesnipperde rodekool, het karwijzaad en het paprikapoeder toe en laat 15 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
  2. Doe de quinoa in een kookpot en giet er 5 dl water over. Kruid met zout, breng aan de kook en laat 15 à 20 min. afgedekt garen.
  3. Rooster intussen de zonnebloem- en pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Meng de gestoofde groenten met de frambozenazijn en de walnotenolie. Kruid met peper en zout. Roer er de gekookte quinoa onder en verdeel er de verkruimelde blauwschimmelkaas over.
Afwerking

Werk af met de geroosterde pitjes en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vetten 34.9 g
Koolhydraten 53.7 g
Eiwitten 20.4 g