Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa-frittata met champignons en feta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kastanjechampignons 250 g
  • slamix 250 g
  • kerstomaten 20 g
  • wortelen 2
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • eieren 6
  • feta (blok) 150 g
  • quinoa 120 g
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • sojasaus 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa 15 min. afgedekt gaar in 2,5 dl lichtgezouten water.
  2. Snij intussen de wortelen in kleine blokjes.
  3. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Snij de kerstomaten in partjes.
  7. Meng 3 eetl. olijfolie met de sojasaus en de mosterd en kruid met zwarte peper en zout.
  8. Klop de eieren los met een vork en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote, ovenbestendige pan en stoof de helft van de lente-ui samen met de wortelen en de champignons 6 à 8 min. beetgaar.
  2. Roer er de gekookte quinoa onder en overgiet met de losgeklopte eieren. Laat op een zacht vuur 4 à 5 min. stollen.
  3. Meng intussen de slamix met de partjes kerstomaat en de rest van de lente-ui. Roer er de dressing onder.
  4. Verdeel de verkruimelde feta over de frittata en zet de pan nog enkele minuutjes onder de ovengrill tot de bovenkant volledig gestold en lichtjes gebruind is.
Afwerking

Snij de frittata in punten en serveer met het slaatje. Ideaal als lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vetten 29.9 g
Verzadigde vetzuren 10.5 g
Koolhydraten 29.8 g
Suikers 7.6 g
Vezels 5.8 g
Eiwitten 23.1 g
Zout 1.4 g