Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche tartiflette met witloof en rode ui

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte spekblokjes 200 g
  • witloof 500 g
  • slamix 'Mesclun' 250 g
  • rode uien 2
  • voorgekookte aardappelschijfjes (versmarkt) 500 g
  • reblochon (Franse kaas) 100 g
  • eieren 3
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • extra lichte room (7% V.G.) 2 dl
  • kaaspoeder 40 g
  • walnootpitten 30 g
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 1 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Hak de walnootpitten grof.
  3. - Snij 1 rode ui in fijne repen en de andere rode ui in dunne ringen.
  4. - Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
  5. - Snij de reblochon in fijne plakjes.
  6. - Klop de eieren samen met de room en het kaaspoeder los.
  7. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + 50 min. in de oven)
  1. 1 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork. Bedek met een tweede vel bakpapier en verdeel er bakparels of droge bonen over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en zet opzij.
  2. 2 Verhit intussen een grote kookpot en bak de spekblokjes goudbruin zonder vetstof. Haal uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. 3 Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en bak de reepjes ui samen met het witloof 4 à 5 min. Voeg de honing, het snuifje tijm, peper en zout toe en roer goed. Schep alles in een vergiet en laat uitlekken.
  4. 4 Verdeel de spekblokes, het gestoofde witloof en de aardappelschijfjes over het bladerdeeg. Giet er de eiermengeling over. Werk af met de uiringen en bestrooi met de walnootpitten. Schik er de stukjes reblochon bovenop.
  5. 5 Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Kleurt de bovenkant te bruin, bedek de quiche dan met aluminiumfolie.
Afwerking

Serveer samen met de slamix.

Onze drankensuggestie

bier Hopus Sterk blond bier

wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 873 kcal
Vetten 52.3 g
Verzadigde vetzuren 21.4 g
Koolhydraten 61.6 g
Suikers 10.4 g
Vezels 6.7 g
Eiwitten 35.3 g
Zout 2.6 g