
Quiche met zoet witloof, walnoten en blauwe kaas
Ingrediënten
- stronken witloof 4
- verse room (naar keuze) 3 dl
- blauwgeaderde kaas (gorgonzola, roquefort …) 100 g
- eieren 4
- boter 1 eetl.
- bladerdeeg 1 vellen
- walnootpitten 3 eetl.
- vloeibare honing 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij elke stronk in de lengte in 4.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 45 min.)
- Smelt de boter in een pan en stoof het witloof. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg een scheutje water toe en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Hak intussen de walnoten grof.
- Verkruimel de blauwe kaas.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal intussen het witloof van het vuur en besprenkel met de honing.
- Klop de eieren los met een vork en meng onder de room. Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
- Leg het witloof op de bodem van het bladerdeeg. Verdeel er de blauwe kaas en de walnoten over. Giet er het roommengsel over.
- Bak ± 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Snij in punten en serveer met een groene gemengde salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
663 kcal
Vetten
52 g
Verzadigde vetzuren
26 g
Koolhydraten
30.5 g
Suikers
8.8 g
Vezels
2 g
Eiwitten
17 g
Zout
1.9 g