
Quiche met kastanjepompoen en salie
Ingrediënten
- kastanjepompoenen 0.5
- salie (vers) 2 takjes
- verse room (naar keuze) 3 dl
- parmezaan (blok) 100 g
- eieren 4
- bladerdeeg 1 vellen
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de halve, ongeschilde kastanjepompoen in dunne schijven van max. 1 cm dik. Verwijder de pitten en de draden.
- Pluk de blaadjes van de takjes salie en snipper fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 45 min.)
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de pompoenschijven ± 10 min. goudbruin en gaar.
- Rasp de parmezaan.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
- Kruid de pompoenschijven aan beide kanten met zwarte peper, zout en de fijngesnipperde salie. Verdeel over de bodem van het bladerdeeg.
- Klop de eieren los met een vork en meng onder de room en de parmezaan. Kruid met zwarte peper en zout. Giet over de pompoen.
- Bak ± 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Snij in 4 stukken en serveer met een gemengde groene salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
606 kcal
Vetten
45.6 g
Verzadigde vetzuren
23.2 g
Koolhydraten
26.5 g
Suikers
4.6 g
Vezels
1 g
Eiwitten
21.6 g
Zout
1.6 g