Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met kastanjepompoen en salie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kastanjepompoenen 0.5
  • salie (vers) 2 takjes
  • verse room (naar keuze) 3 dl
  • parmezaan (blok) 100 g
  • eieren 4
  • bladerdeeg 1 vellen
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de halve, ongeschilde kastanjepompoen in dunne schijven van max. 1 cm dik. Verwijder de pitten en de draden.
  2. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snipper fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 45 min.)
  1. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de pompoenschijven ± 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Rasp de parmezaan.
  4. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
  5. Kruid de pompoenschijven aan beide kanten met zwarte peper, zout en de fijngesnipperde salie. Verdeel over de bodem van het bladerdeeg.
  6. Klop de eieren los met een vork en meng onder de room en de parmezaan. Kruid met zwarte peper en zout. Giet over de pompoen.
  7. Bak ± 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking

Snij in 4 stukken en serveer met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vetten 45.6 g
Verzadigde vetzuren 23.2 g
Koolhydraten 26.5 g
Suikers 4.6 g
Vezels 1 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 1.6 g