Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pompoentaartjes met dadelstroop en pecannoten

Dessert meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • eieren 1
  • melk (lauw) 1 dl
  • bloem 125 g
  • verse gist 15 g
  • kokosbloesemsuiker 2 eetl.
  • Voor de vulling:
  • pompoenen 500 g
  • melk 0.5 dl
  • eieren 3
  • dadelstroop 2 eetl.
  • pecannoten 3 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Los de gist op in de lauwe melk.
  2. Klop het ei los.
  3. Meng de bloem met de kokosbloesemsuiker in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist en het losgeklopte ei in. Meng alles beetje bij beetje onder elkaar en begin vanuit de randen van het kuiltje. Kneed tot een soepel deeg. Dek de mengkom af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
  4. Schil ondertussen de pompoen. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  6. Snij het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje de zaadjes eruit.
Bereiding (45 min. + 1 u. rusten + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg met een deegrol uit tot een platte bodem van 4 à 5 mm dik. Bekleed 4 kleine taartvormpjes met bakpapier en verdeel er het deeg over. Leg 4 stukjes bakpapier op het deeg en bedek met droge peulvruchten. Bak 12 min. in de voorverwarmde ogen (blind bakken).
  3. Verwarm ondertussen 1/2 dl melk in een kookpot. Voeg de pompoenblokjes, het vanillestokje, de vanillezaadjes, de gemalen kaneel en de dadelstroop toe. Dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Haal het vanillestokje uit de kookpot en mix de pompoen fijn. Breek er de eieren in en meng goed.
  5. Haal de taartbodems uit de oven en verwijder het bakpapier en de droge bonen (gooi ze niet weg, u kan ze later opnieuw gebruiken om blind te bakken). Verdeel de grofgehakte pecannoten over de taartbodems en giet er het pompoenmengsel over. Zet 30 min. in de hete oven.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vormpjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vetten 12.2 g
Koolhydraten 8.7 g
Eiwitten 46.5 g