Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Polentatoastjes met tomatentapenade en mozzarella

Aperitiefhapje meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • basilicum 1 plantjes
  • oregano 3 takjes
  • halfgedroogde tomaten 8
  • minimozzarellabolletjes 12
  • parmezaan (blok) 50 g
  • boter 1 eetl.
  • polenta (maïsgriesmeel) 100 g
  • groentebouillon 4 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Mix de tomaatjes samen met de blaadjes oregano tot een tapenade, kruid met een beetje cayennepeper.
  2. Pluk zo’n 12 blaadjes basilicum van het plantje
  3. Rasp de parmezaan.
Bereiding (10 min + 15 min +1u opstijven)
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en laat 5 min. al roerend lichtjes koken.
  2. Haal van het vuur en voeg de parmezaan en de boter toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  3. Doe een laagje van ± 2 cm dik in een ovenschaal en laat zo’n uurtje opstijven.
  4. Snij daarna de polenta in blokjes van 3 op 3 cm.
  5. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de stukjes lichtjes aan beide kanten.
  6. Lepel op elk toastje een koffiel. tapenade. Leg er een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op en zet vast met een prikkertje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vetten 14.2 g
Verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 76.3 g
Suikers 2.6 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 19.5 g
Zout 2.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294