Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Polentapannenkoekjes met hennepzaadjes

Ontbijt Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eieren 2
  • melk 3 dl
  • polenta (maïsgriesmeel) 100 g
  • hennepzaadjes 2 eetl.
  • bloem 100 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • rietsuiker 2 eetl.
  • kokosolie 1 eetl.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop de eieren los met een vork en meng er de melk onder.
Bereiding (30 min.)
  1. Meng de polenta met de bloem, het bakpoeder, de hennepzaadjes, de rietsuiker en het zout.
  2. Voeg het eiermengsel toe en meng tot een glad mengsel.
  3. Verhit de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes in verschillende keren. Schep telkens 3 porties van 2 eetl. beslag in de pan.
  4. Draai de pannenkoekjes om wanneer de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
Afwerking

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit naar keuze en giet er eventueel wat ahornsiroop over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kcal
Vetten 9.6 g
Koolhydraten 48.9 g
Eiwitten 12.4 g