
Polentapannenkoekjes met hennepzaadjes
Ingrediënten
- eieren 2
- melk 3 dl
- polenta (maïsgriesmeel) 100 g
- hennepzaadjes 2 eetl.
- bloem 100 g
- bakpoeder 1 koffiel.
- rietsuiker 2 eetl.
- kokosolie 1 eetl.
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Klop de eieren los met een vork en meng er de melk onder.
Bereiding (30 min.)
- Meng de polenta met de bloem, het bakpoeder, de hennepzaadjes, de rietsuiker en het zout.
- Voeg het eiermengsel toe en meng tot een glad mengsel.
- Verhit de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes in verschillende keren. Schep telkens 3 porties van 2 eetl. beslag in de pan.
- Draai de pannenkoekjes om wanneer de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
Afwerking
Serveer de pannenkoekjes met vers fruit naar keuze en giet er eventueel wat ahornsiroop over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
335 kcal
Vetten
9.6 g
Koolhydraten
48.9 g
Eiwitten
12.4 g