Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige tofoeschotel

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 250 g
  • kastanjechampignons (of shiitakes) 250 g
  • prinsessenbonen 100 g
  • rode paprika's 1
  • gele paprika's 1
  • courgettes 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • limoensap 1 eetl.
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • pijnboompitten 50 g
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • rietsuiker (fijne) 1 eetl.
  • olijfolie (of kokosolie) 4 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 eetl.
  • gemalen komijn 5 koffiel.
  • gemalen gember 2 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Dep de tofoe droog en snij in blokjes.
  2. Pers het knoflook.
  3. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  5. Snij de champignons en de ongeschilde courgette in schijfjes.
  6. Snij de prinsessenbonen in stukjes.
  7. Hak de koriander grof.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Meng de cayennepeper, het komijn-, paprika-, en gemberpoeder en de rietsuiker in een kom en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de tofoeblokjes door het mengsel.
  2. Verhit 2 eetl. olie in een wok en bak de tofoe 3 à 4 min. op een hoog vuur. Draai ze voorzichtig om zodat ze aan alle kanten goudbruin bakken. Haal uit de wok en wentel ze opnieuw door het kruidenmengsel. Hou ze warm en maak de wok schoon met keukenpapier.
  3. Verhit opnieuw 2 eetl. olie in de wok en bak het knoflook en de lente-uitjes 2 min.
  4. Voeg de paprika’s, de champignons, de courgette en de prinsessenbonen toe en bak 6 min. op een matig vuur tot ze zacht beginnen worden. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Voeg de tofoeblokjes opnieuw toe samen met de pijnboompitten, het limoensap en de ahornsiroop. Laat nog even opwarmen.
Afwerking

Serveer in kommetjes en werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vetten 23.1 g
Verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 18.8 g
Suikers 15.2 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 13.8 g
Zout 0 g