Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige kikkererwtensoep met korianderpesto

Vegetarisch meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 2 stengels
  • koriander 1 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • parmezaan (blok) 50 g
  • droge kikkererwten 200 g
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • olijfolie 5 eetl.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de droge kikkererwten 1 nacht weken in koud water. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en snipper fijn.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Snij de preiwitten en een stuk van het groen fijn. Bewaar de rest van het groen voor in een andere soep of vries in voor later.
Bereiding (12 u. weken + 10 min. + 1 u. 10 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook, het pepertje, de gemalen koriander en de prei ± 10 min.
  2. Voeg de kikkererwten toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de kikkererwten gaar zijn.
  3. Rasp ondertussen de parmezaan en rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
  4. Mix de blaadjes en de steeltjes van de verse koriander samen met de pompoenpitten, de parmezaan en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  5. Mix de soep glad en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep de soep in 4 kommen en werk elke kom af met een lepeltje pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vetten 22 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 31 g
Suikers 9.3 g
Vezels 14.8 g
Eiwitten 20.1 g
Zout 2.8 g