Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pesto van wortelloof met lupinebonen en walnoten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 1 bussels
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) 80 g
  • walnootpitten 3 eetl.
  • lupinebonen (bokaal) 150 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak het knoflook grof.
  2. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.
  3. Rasp de parmezaan.
  4. Hak de bovenste bladeren van het wortelloof grof. De wortelen kan je later nog gebruiken in een andere bereiding.
Bereiding (10 min. + 5 min.)
  1. Mix het loof samen met de bonen, de parmezaan, de walnootpitten en de olijfolie tot een pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vetten 24.3 g
Verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 13 g
Suikers 8.1 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 13.9 g
Zout 0.8 g
Tip

Lekker als pesto bij pasta, een rijstsalade, als dip met rauwe groenten …

Je kan de korst van parmezaan toevoegen aan tomatensoep voor extra smaak. Haal ze eruit voor je de soep mixt.