
Pastasalade met paksoi, gebakken halloumi en limoendressing
Ingrediënten
- stronken paksoi 1
- lente-uitjes 1 bosjes
- limoenen 1
- koriander 1 plantjes
- rode pepertjes 1
- halloumi (Cypriotische kaas) 200 g
- spirelli 400 g
- zonnebloempitten 2 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- avocado-olie 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de paksoi in dunne reepjes.
- Snij de lente-uitjes en de korianderblaadjes grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper de rest fijn.
- Snij de halloumi in schijfjes van ± 1/2 cm.
- Pers de limoen. Meng het sap met de avocado-olie en 1 eetl. olijfolie.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde pepertje enkele minuten. Voeg de reepjes paksoi toe en laat ± 10 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Gril de schijfjes halloumi ± 1 min. aan elke kant op een hete barbecue. Of verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes halloumi aan beide kanten goudbruin.
- Meng de paksoi samen met de lente-uitjes, de pitjes, de limoendressing en de grofgehakte koriander onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Leg de gebakken halloumi op het slaatje en serveer bij gegrilde groenten, geroosterde kip of zalm op de barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
687 kcal
Vetten
29.1 g
Verzadigde vetzuren
10.9 g
Koolhydraten
76.5 g
Suikers
4.3 g
Vezels
5.8 g
Eiwitten
26.9 g
Zout
2.4 g