Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastasalade met gerookte zalm en rode biet

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gerookte zalm 200 g
  • preischeuten 50 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • farfalle 300 g
  • rode bieten in schijven (bokaal) 200 g
  • kalamata-olijven met pit (versmarkt) 3 eetl.
  • kappertjes (bokaal) 2 eetl.
  • graanmosterd 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat de olijven en de kappertjes uitlekken.
  2. Hak de olijven, de blaadjes peterselie en de kappertjes fijn.
  3. Meng met de olijfolie, de rodewijnazijn en de mosterd.
  4. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel kort onder koud water.
  2. Voeg de vinaigrette toe en laat ± 15 min. trekken.
  3. Snij intussen de gerookte zalm in reepjes en de schijfjes rode biet in staafjes.
  4. Meng de pasta met de gerookte zalm en de rode biet. Werk af met de preikiemen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vetten 17.6 g
Verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 3.3 g
Suikers 3.2 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 25.8 g
Zout 3.6 g
Tip

Lekker met een frisse salade

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294