
Pastagratin met raapjes en chorizo
Ingrediënten
- chorizo 150 g
- raapjes 4
- platte peterselie 1 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- geraspte parmezaan 100 g
- penne 400 g
- walnootpitten 50 g
- paneermeel 2 eetl.
- groentebouillon (1 koffiel. poeder of 1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de chorizo in kleine stukjes.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
- Schil de raapjes en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.
- Hak de walnoten en de peterselieblaadjes fijn. Meng onder het paneermeel en de geraspte parmezaan.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit de olijfolie in een pan of kookpot en roerbak de chorizo enkele minuten. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat enkele minuten stoven.
- Meng er de raapjes onder en overgiet met de bouillon. Laat op een zacht vuur 6 à 8 min. garen tot de raapjes beetgaar zijn.
- Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Doe de pasta in een ovenschaal en meng er de raapjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verdeel er de parmezaanmengeling over en zet enkele minuten onder een hete grill tot je een mooi bruin korstje krijgt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
777 kcal
Vetten
33.9 g
Verzadigde vetzuren
10.3 g
Koolhydraten
79.6 g
Suikers
6 g
Vezels
7.1 g
Eiwitten
34.9 g
Zout
3.7 g
Tip
Serveer met een frisse, groene salade.