Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastagratin met raapjes en chorizo

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chorizo 150 g
  • raapjes 4
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte parmezaan 100 g
  • penne 400 g
  • walnootpitten 50 g
  • paneermeel 2 eetl.
  • groentebouillon (1 koffiel. poeder of 1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de chorizo in kleine stukjes.
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
  3. Schil de raapjes en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.
  4. Hak de walnoten en de peterselieblaadjes fijn. Meng onder het paneermeel en de geraspte parmezaan.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan of kookpot en roerbak de chorizo enkele minuten. Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat enkele minuten stoven.
  2. Meng er de raapjes onder en overgiet met de bouillon. Laat op een zacht vuur 6 à 8 min. garen tot de raapjes beetgaar zijn.
  3. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Doe de pasta in een ovenschaal en meng er de raapjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verdeel er de parmezaanmengeling over en zet enkele minuten onder een hete grill tot je een mooi bruin korstje krijgt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 777 kcal
Vetten 33.9 g
Verzadigde vetzuren 10.3 g
Koolhydraten 79.6 g
Suikers 6 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 34.9 g
Zout 3.7 g
Tip

Serveer met een frisse, groene salade.