Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met visduo en groene-groentesaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokmix vis (diepvries) 450 g
  • spinazie (diepvries) 400 g
  • limoenen 1
  • sjalotten 3
  • room 2 dl
  • spaghetti 400 g
  • gebroken sperziebonen (bokaal) 340 g
  • mosterd 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers tot je 2 eetl. sap hebt.
  4. Spoel de sperziebonen af onder koud water. Laat goed uitlekken.
Bereiding (ontdooitijd + 5 min. + 25 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot enkele minuten glazig.
  2. Voeg de diepvriesspinazie toe, laat zacht worden en voeg de room en de mosterd toe.
  3. Doe er de vis bij en laat 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  4. Voeg de sperziebonen, de limoenzeste en het limoensap toe. Meng voorzichtig.
  5. Kook de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Meng de pasta voorzichtig onder de vis en de groentesaus. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vetten 19.8 g
Verzadigde vetzuren 8.1 g
Koolhydraten 77.8 g
Suikers 5.1 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 38.4 g
Zout 0.8 g