Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Paksoi en boekweitnoedels met krokante kippenblokjes of tofoeblokjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets (diepvries) (of 400 g tofoe (blok)) 4
  • stronken paksoi 1
  • rode pepertjes 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • eieren 1
  • boekweitnoedels (soba) 400 g
  • sesamzaad 3 eetl.
  • bloem 3 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 4 eetl.
  • wokolie 4 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • venkelzaad 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kippenborstfilets of de tofoe in blokjes.
  2. Klop het ei los.
  3. Hak de bladeren van de paksoi grof en snij de stelen in dunne reepjes.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  5. Snipper het knoflook fijn.
  6. Hak de korianderblaadjes grof.
  7. Meng het paneermeel met de sesam- en venkelzaadjes en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (50 min.)
  1. Verhit 2 eetl. wokolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde pepertje en het knoflook 1 min. Voeg de stelen van de paksoi toe en roerbak nog 5 min. Giet er de sojasaus, de honing en de rijstazijn bij en roerbak 1 min. Voeg de paksoiblaadjes toe en meng goed.
  2. Kook ondertussen de boekweitnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Roer de gewokte paksoi onder de noedels.
  3. Wentel de kippen- of tofoeblokjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel.
  4. Verhit opnieuw 2 eetl. wokolie in de wok en bak de kippen- of tofoeblokjes aan alle kanten goudbruin.
Afwerking

Verdeel de boekweitnoedels over 4 borden en leg er de kippen- of tofoeblokjes op. Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Vetten 21.4 g
Koolhydraten 83.9 g
Eiwitten 59 g