
Paksoi en boekweitnoedels met krokante kippenblokjes of tofoeblokjes
Ingrediënten
- kippenborstfilets (diepvries) (of 400 g tofoe (blok)) 4
- stronken paksoi 1
- rode pepertjes 1
- koriander (vers) 1 plantjes
- knoflook 2 teentjes
- eieren 1
- boekweitnoedels (soba) 400 g
- sesamzaad 3 eetl.
- bloem 3 eetl.
- paneermeel 2 eetl.
- vloeibare honing 1 eetl.
- shoyu (sojasaus) 4 eetl.
- wokolie 4 eetl.
- rijstazijn 2 eetl.
- venkelzaad 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kippenborstfilets of de tofoe in blokjes.
- Klop het ei los.
- Hak de bladeren van de paksoi grof en snij de stelen in dunne reepjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snipper het knoflook fijn.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Meng het paneermeel met de sesam- en venkelzaadjes en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (50 min.)
- Verhit 2 eetl. wokolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde pepertje en het knoflook 1 min. Voeg de stelen van de paksoi toe en roerbak nog 5 min. Giet er de sojasaus, de honing en de rijstazijn bij en roerbak 1 min. Voeg de paksoiblaadjes toe en meng goed.
- Kook ondertussen de boekweitnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Roer de gewokte paksoi onder de noedels.
- Wentel de kippen- of tofoeblokjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel.
- Verhit opnieuw 2 eetl. wokolie in de wok en bak de kippen- of tofoeblokjes aan alle kanten goudbruin.
Afwerking
Verdeel de boekweitnoedels over 4 borden en leg er de kippen- of tofoeblokjes op. Werk af met de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
761 kcal
Vetten
21.4 g
Koolhydraten
83.9 g
Eiwitten
59 g