Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pad thai met tofoe

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 150 g
  • peultjes 200 g
  • paprika's 1
  • lente-uitjes 3
  • limoenen 0.5
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • gember (vers) 3 cm
  • knoflook 2 teentjes
  • eieren 2
  • rijstnoedels 150 g
  • pindanoten 4 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • sojasaus 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de tofoe in blokjes en marineer 15 min. in sojasaus.
  2. Klop de eieren los met peper en zout.
  3. Hak de peultjes grof.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
  5. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  6. Pers de halve limoen.
  7. Schil en rasp de gember.
  8. Hak de koriander en de pinda’s grof.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoe krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe intussen de noedels in een ruime kom en overgiet met kokend water tot ze onder staan.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de eieren tot een omelet. Snij in stukjes.
  4. Maak een sausje van de sojasaus, het limoensap en de gehakte gember.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof alle groenten (behalve de lente-ui) ± 10 min. beetgaar.
  6. Voeg de omelet, de tofoe, de saus en de lente-uitjes toe. Roerbak nog 1 min.
Afwerking

Serveer met de grofgehakte koriander en de pinda’s.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vetten 20.6 g
Verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 37.1 g
Suikers 3.2 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 15.9 g
Zout 1.2 g
Tip

Dit gerecht smaakt ook koud heel lekker: neem het mee als lunch voor onderweg.

Zachte tofoe is vrij smakeloos, maar neemt makkelijk de smaken van de marinade op. Bak de tofoe nadien even apart, zodat die lekker krokant wordt.

Gebruik een kruidenmix als je niet alle ingrediënten in huis hebt.