Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ovenpasta met groenekool, ricotta en zalm

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • zalmfilets 4
  • groenekolen 500 g
  • spinazie 600 g
  • sjalotten 2
  • yoghurt natuur 200 g
  • mozzarella 2
  • boter 1
  • conchiglioni's (pasta) 300 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwijder het vel van de zalmfilets en snij in grove stukken.
  2. Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.
  3. Snij de mozzarella in plakjes.
Bereiding (10 min + 40 min)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot en laat de spinazie enkele minuten slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de sjalot met de tijm en het laurierblaadje glazig. Voeg de groenekool toe en stoof 10 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Hak de spinazie fijn en meng onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder de pasta.
  6. Vul een ovenschaal met een bodem gestoofde groenekool en verdeel hierover de stukjes zalm. Leg er de pasta bovenop en werk af met de plakjes mozzarella.
  7. Zet de schotel 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot het bovenste laagje goudbruin is en de zalm gegaard is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 870 kcal
Vetten 38.2 g
Verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 67.7 g
Suikers 5.3 g
Vezels 6.2 g
Eiwitten 60.9 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294