Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Oosterse noedelsoep met tofoe en daikonkiemen

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 270 g
  • daikonkiemen 100 g
  • wortelen 2
  • broccoli's 1
  • limoenen 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • udonnoedels 250 g
  • cashewnoten 70 g
  • rijstmiso (bokaal) 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Snij de wortelen in dunne staafjes.
  3. Snij de tofoe in kleine blokjes.
  4. Snij de korianderblaadjes grof.
  5. Snij de gember in flinterdunne plakjes.
  6. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  7. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (je hebt 2 eetl. sap nodig).
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Breng 1 L water samen met de rijstmiso aan de kook. Voeg de gember, de broccoliroosjes en de wortelstaafjes toe. Laat 6 à 8 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
  2. Kook ondertussen de udonnoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Voeg op het einde van de gaartijd het limoensap, de limoenzeste en de tofoeblokjes toe aan de soep. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de noedels over 4 kommen, overgiet met de soep en werk af met de grofgehakte cashewnoten, de daikonkiemen en de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vetten 14.6 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 53 g
Suikers 6.5 g
Vezels 9 g
Eiwitten 23.3 g
Zout 0.8 g