
Oosterse dressing
Ingrediënten
- koriander 1 plantjes
- rode pepertjes 1
- gember (vers) 1 cm
- verse wasabi 1 takjes
- knoflook 1 teentjes
- olijfolie 5 eetl.
- tamari (sojasaus) 1 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de korianderblaadjes fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Plet het teentje knoflook met de platte kant van een mes.
- Rasp de gember.
- Snipper het takje wasabi fijn en meng onder de koriander.
Bereiding (25 min.)
- Meng de olijfolie met de tamari en meng er alle andere ingrediënten onder.
- Laat 10 min. trekken zodat alle smaken goed vermengen.
- Meng onder een slaatje naar keuze.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
473 kcal
Vetten
50.1 g
Verzadigde vetzuren
7.2 g
Koolhydraten
3.4 g
Suikers
1.9 g
Vezels
0.2 g
Eiwitten
2 g
Zout
2.2 g
Tip
Lekker als dressing bij een noedelsalade of een knapperig slaatje met sojascheuten maar ook als pittige dipsaus bij springrolls of loempia’s.