Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Oosters gevulde spinaziepannenkoeken

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 1
  • rode paprika's 1
  • spitskolen 0.25
  • spinazie 150 g
  • koriander 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • geroosterd sesamzaad 1 eetl.
  • 6-granenmix voor pannenkoeken 300 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • tamari (sojasaus) 2 eetl.
  • rijstazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Maak het pannenkoekenbeslag (zie verpakking). Voeg de spinazie toe en mix tot een groen beslag.
  2. Hak de korianderblaadjes fijn, voeg de helft toe aan het beslag en mix fijn.
  3. Snij de wortel in kleine staafjes. Snipper het stuk spitskool heel fijn.
  4. Snij het vruchtvlees van de paprika in dunne reepjes.
  5. Rasp de gember. Meng samen met de sojasaus en de rijstazijn onder de wortel, de paprika en de spitskool. Voeg de rest van de koriander toe en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Schep 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Haal uit de pan en voeg opnieuw wat olijfolie toe. Bak verder tot het beslag op is.
  2. Lepel wat van de groentemengeling op elke pannenkoek en rol op. Bestrooi de pannenkoeken net voor het serveren met de sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vetten 8.9 g
Verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 54.1 g
Suikers 4.3 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 12.7 g
Zout 2.4 g
Tip

Deze pannenkoeken kan je ook koud eten. Ideaal om mee te nemen in de lunchbox.