Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Omgekeerde ananascake met havermout en kokos

Dessert meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • ananassen 1
  • limoenen 2
  • eieren 4
  • yoghurt natuur 150 g
  • boter (op kamertemperatuur) 125
  • gemalen kokosnoot 3 eetl.
  • havermout 100 g
  • bloem 250 g
  • suiker (+ 3 eetl.) 200 g
  • bakpoeder 2 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in schijven van 1 cm dik.
  2. Pers de limoenen.
Bereiding (25 min. + 45 à 50 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe 3 eetl. suiker samen met 1 eetl. water in een brede pan en laat de suiker smelten en karamelliseren. Voeg de ananasschijven toe en bak ze even.
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier en schik er de ananasschijven samen met de karamel in.
  4. Meng 200 g suiker met de zachte boter tot een gladde en smeuïge massa. Voeg de yoghurt en het limoensap toe.
  5. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en roer goed.
  6. Meng er ook de bloem, het bakpoeder, de havermout en de gemalen kokosnoot onder.
  7. Giet het beslag over de ananasschijven en zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Afwerking

Leg een bord of schaal op de springvorm en draai om zodat de ananas bovenaan ligt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vetten 18.8 g
Verzadigde vetzuren 11.4 g
Koolhydraten 74.1 g
Suikers 43.3 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 9.8 g
Zout 0.4 g