
Oesters in blanke botersaus met zeegroenten
Ingrediënten
- oesters (versmarkt) 12
- groene selders 2 stengels
- verse zeesla 120 g
- sjalotten 1
- azijn 15 g
- witte wijn 10 cl
- boter 100 g
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de selder in blokjes.
- Spoel de zeesla en snij in reepjes.
- Snipper de sjalot fijn.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
- Kook de selder beetgaar.
- Open de oesters. Maak ze los en giet ze met het vocht in een kommetje.
- Dompel ze onder in eigen nat. Leg ze daarna in een ander schaaltje en giet het vocht er door een zeef weer bij. Herhaal tot alle schilfers weg zijn.
- Giet alles in een pannetje, warm 3 min. op en schep er de oesters uit.
- Doe de sjalot bij het vocht. Voeg peper, zout en azijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet er de witte wijn bij en laat tot de helft inkoken.
- Roer de boter beetje bij beetje door de saus. Meng er selder en zeegroenten onder en laat de oesters nog even meewarmen in de pan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
396 kcal
Vetten
21.9 g
Verzadigde vetzuren
13.6 g
Koolhydraten
35.5 g
Suikers
1.1 g
Vezels
0.5 g
Eiwitten
10.1 g
Zout
5.2 g
Tip
Voor een extra smeuïge saus: voeg na het koken een scheut room toe.