Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Notenrepen met dadels en honing

Tussendoortje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boter 80 g
  • eieren 3
  • ongepelde amandelnoten 100 g
  • pompoenpitten 100 g
  • pecannoten 75 g
  • dadels 10
  • havermout 100 g
  • honing 3 eetl.
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • gemalen gember 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ontpit de dadels. Mix samen met de amandelnoten, de pecannoten, de havermout, de pompoenpitten, de kaneel en het gemberpoeder kort tot een grove massa.
  3. Smelt de boter samen met de honing in een steelpannetje en voeg toe aan de notenmengeling. Meng goed.
  4. Roer er een voor een de eieren onder.
  5. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en schep er het notenmengsel in. Strijk de bovenkant mooi glad en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en snij in 20 repen.
Afwerking

Bewaar de repen in een goed afgesloten koekjesdoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 167 kcal
Vetten 11.9 g
Verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 9.5 g
Suikers 5.3 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 0 g
Tip

Voor een glutenvrije variant vervangt u de havermout door glutenvrije havervlokken (Bauck Hof).

Afgebrokkelde stukjes of restjes zijn lekker als ontbijt met yoghurt of melk.