Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Noedelwok met schorseneren en tofoe

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Feto (lactogefermenteerde tofoe) 200 g
  • schorseneren 400 g
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • uien 1
  • zoete aardappelen 1
  • rijstnoedels (met pompoen en gember) 250 g
  • kokosolie 2 eetl.
  • sesamolie (geroosterd) 1 eetl.
  • pad thai-woksaus 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Schil de zoete aardappel en snij samen met de schorseneren in staafjes van 4 cm lang en 1 cm dik.
  3. Laat de schorseneren weken in een kom water met 1 eetl. limoensap.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Trek de korianderblaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes grof en snipper de steeltjes fijn.
  6. Dep de feto goed droog en snij in blokjes van 1 cm.
  7. Snipper de ui fijn.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit 1 eetl. kokosolie in een grote pan of wok en roerbak de ui, de helft van de lente-uitjes en de koriandersteeltjes enkele minuten.
  2. Voeg de zoete aardappel, de schorseneren, de woksaus, het limoensap en de sesamolie toe. Roerbak enkele minuten, zet een deksel op de pan en laat 6 à 8 min. garen.
  3. Verhit ondertussen 1 eetl. kokosolie in een pan en bak de fetoblokjes aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Voeg toe aan de groenten en roer goed onder elkaar.
Afwerking

Verdeel de wok over 4 diepe borden of kommetjes. Leg er de tofoeblokjes op en werk af met de rest van de lente-uitjes, de korianderblaadjes en de limoenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vetten 14.2 g
Verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 63.2 g
Suikers 16.6 g
Vezels 6.8 g
Eiwitten 13.9 g
Zout 1.1 g