Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Noedelwok met kastanjechampignons en sojaburgers

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sojaburgers met shiitake en zeewier 4
  • kastanjechampignons 500 g
  • wortelen 4
  • limoenen 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • sjalotten 3
  • knoflook 2 teentjes
  • sobanoedels 250 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • gemalen kardemom 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen in dunne staafjes van ± 4 cm lang en 1/2 cm dik.
  2. Snij de kastanjechampignons in dunne schijfjes.
  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
  4. Hak de korianderblaadjes grof.
  5. Snij de limoen in partjes.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan of wok en bak de sjalot glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en stoof 3 min. beetgaar.
  3. Voeg de champignons en het knoflook toe en stoof nog enkele minuten. Haal uit de pan.
  4. Doe de noedels in de pan en voeg de sojasaus, de rijstazijn en de kardemom toe. Laat 2 min. al roerend stoven.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de burgers 2 à 3 min. goudbruin aan beide kanten.
  6. Meng de groenten onder de noedels en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de noedelwok over 4 diepe borden.

Snij de burgers in stukken en verdeel over de noedels.

Werk af met de koriander en geef er een partje limoen bij om erover te druppelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vetten 27.3 g
Verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 68.8 g
Suikers 8.8 g
Vezels 12.2 g
Eiwitten 21.7 g
Zout 2.4 g