
Noedelsoep met zwarte bonen, spinazie en tofoe
Ingrediënten
- tofoe 270 g
- spinazie 400 g
- wortelen 2
- lente-uitjes 1 bosjes
- gember 2 cm
- boekweitnoedels (soba) 250 g
- zwarte bonen (blik) 400 g
- geroosterde uitjes 3 eetl.
- groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1.5 L
- shoyu (sojasaus) 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Laat de tofoe uitlekken en snij in blokjes van 1 cm.
- Snij de spinazie grof.
- Snij de wortelen in dunne staafjes van ± 1/2 cm dik en 3 cm lang.
- Rasp de gember.
- Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de wortelen en de gember toe. Laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de boekweitnoedels toe en laat 2 à 3 min. garen op een zacht vuur.
- Breng op smaak met de sojasaus, zwarte peper en zout. Voeg de helft van de lente-uitjes, de zwarte bonen en de spinazie toe. Laat nog 1 min. sudderen.
Afwerking
Verdeel de noedelsoep over 4 diepe kommen. Verdeel er de tofoeblokjes over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes en de geroosterde uitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
649 kcal
Vetten
42.3 g
Verzadigde vetzuren
10.5 g
Koolhydraten
25.3 g
Suikers
6.8 g
Vezels
7.4 g
Eiwitten
39.1 g
Zout
1.1 g