Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Noedelsoep met zwarte bonen, spinazie en tofoe

Vegetarisch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 270 g
  • spinazie 400 g
  • wortelen 2
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • gember 2 cm
  • boekweitnoedels (soba) 250 g
  • zwarte bonen (blik) 400 g
  • geroosterde uitjes 3 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1.5 L
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de tofoe uitlekken en snij in blokjes van 1 cm.
  2. Snij de spinazie grof.
  3. Snij de wortelen in dunne staafjes van ± 1/2 cm dik en 3 cm lang.
  4. Rasp de gember.
  5. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.
  6. Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de wortelen en de gember toe. Laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
  2. Voeg de boekweitnoedels toe en laat 2 à 3 min. garen op een zacht vuur.
  3. Breng op smaak met de sojasaus, zwarte peper en zout. Voeg de helft van de lente-uitjes, de zwarte bonen en de spinazie toe. Laat nog 1 min. sudderen.
Afwerking

Verdeel de noedelsoep over 4 diepe kommen. Verdeel er de tofoeblokjes over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes en de geroosterde uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vetten 42.3 g
Verzadigde vetzuren 10.5 g
Koolhydraten 25.3 g
Suikers 6.8 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 39.1 g
Zout 1.1 g