Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Mueslipannenkoekjes met citrusslaatje

Ontbijt meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sinaasappelen 2
  • pompelmoezen 1
  • melk (naar keuze) 4 dl
  • eieren 2
  • muesli 150 g
  • volkoren tarwebloem 50 g
  • kokosbloesemsuiker 1 eetl.
  • kokosolie (+ 1 koffiel.) 1 eetl.
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de muesli met de melk.
  2. Laat minstens 1 u. en bij voorkeur 1 nacht in de koelkast trekken.
Bereiding (1 à 12 u. in de koelkast + 20 min.)
  1. Schil de sinaasappelen en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
  2. Klop de eieren los en meng ze samen met de bloem en de kaneel onder de muesli.
  3. Smelt 1 eetl. kokosolie in een pan en schep 6 porties van het beslag in de pan (reken 1 eetl. beslag per portie). Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  4. Haal de pannenkoekjes uit de pan en hou warm. Smelt 1 koffiel. kokosolie in de pan en bak nog eens 6 pannenkoekjes.
  5. Meng intussen de kokosbloesemsuiker met de pompelmoes-en sinaasappelpartjes en het sap.
Afwerking

Leg op elk bord 3 pannenkoekjes en verdeel er het citrusslaatje over. Werk eventueel af met honing en
fijngehakte noten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vetten 10.8 g
Koolhydraten 51.2 g
Eiwitten 13.2 g