Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Mizunapuree met gebakken zalm

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets 4
  • mizuna (Japanse groente) 400 g
  • dille 1 plantjes
  • aardappelen 600 g
  • sjalotten 2
  • kappertjes 2 eetl.
  • olijfolie 7 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de mizuna grof en de dille fijn.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  5. Meng de dille met de kappertjes, de sjalotten en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Pureer met 2 eetl. olijfolie. Voeg meteen de mizuna toe zodat die lichtjes gaart door de warmte van de puree. Kruid met zwarte peper en zout en hou warm.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant tot mooi gebakken en net gaar.
Afwerking

Serveer de mizunapuree met een stukje zalm en lepel er wat van de dressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vetten 40.6 g
Verzadigde vetzuren 7.4 g
Koolhydraten 25.1 g
Suikers 3.2 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 36.3 g
Zout 0.7 g