Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Misosoep met wintergroenten

Lunch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • butternutpompoenen 0.25
  • knolselders 0.25
  • posteleinen 1 bosjes
  • limoenen 1
  • verse kurkumawortelen 2 cm
  • misobouillon 2 blokjes
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen, schil hem en snij in partjes van 1/2 cm dik.
  2. Rasp de kurkumawortel fijn.
  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  4. Schil de knolselder en snij in dunne plakjes.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Breng 1 L water aan de kook en laat de blokjes misobouillon erin oplossen.
  2. Voeg de pompoen, de kurkuma en de knolselder toe. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  3. Pluk intussen de blaadjes van de postelein.
  4. Voeg op het einde van de gaartijd wat limoensap en zwarte peper naar smaak toe.
  5. Verdeel de misosoep over 4 kommetjes. Bestrooi met de posteleinblaadjes en de limoenzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 42 kcal
Vetten 0.7 g
Verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 5 g
Suikers 1.2 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 2.8 g