
Misosoep met wintergroenten
Ingrediënten
- butternutpompoenen 0.25
- knolselders 0.25
- posteleinen 1 bosjes
- limoenen 1
- verse kurkumawortelen 2 cm
- misobouillon 2 blokjes
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen, schil hem en snij in partjes van 1/2 cm dik.
- Rasp de kurkumawortel fijn.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
- Schil de knolselder en snij in dunne plakjes.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
- Breng 1 L water aan de kook en laat de blokjes misobouillon erin oplossen.
- Voeg de pompoen, de kurkuma en de knolselder toe. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Pluk intussen de blaadjes van de postelein.
- Voeg op het einde van de gaartijd wat limoensap en zwarte peper naar smaak toe.
- Verdeel de misosoep over 4 kommetjes. Bestrooi met de posteleinblaadjes en de limoenzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
42 kcal
Vetten
0.7 g
Verzadigde vetzuren
0.3 g
Koolhydraten
5 g
Suikers
1.2 g
Vezels
2.9 g
Eiwitten
2.3 g
Zout
2.8 g