Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Marokkaanse lamsgehaktballetjes met tomatensaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsgehakt 400 g
  • wokmix groenten (versmarkt) 600 g
  • lente-uitjes 4
  • koriander 1 plantjes
  • eieren 1
  • witte rijst 250 g
  • hele gepelde tomaten (blik) 400 g
  • gedroogde abrikozen 5
  • paneermeel 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de abrikozen heel klein.
  2. Hak de korianderblaadjes grof.
  3. Snipper de lente-uitjes heel fijn.
  4. Klop het ei los met een vork.
  5. Meng de abrikozen, het paneermeel, de lente-ui, het ei, de komijn en de gemalen koriander onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Maak balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wokgroenten enkele minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en stoof ± 10 min. gaar op een zacht vuur.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes mooi bruin aan alle kanten.
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verdeel de rijst en de balletjes over 4 borden en lepel er wat van de groentesaus over. Bestrooi met de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vetten 25.3 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 68.8 g
Suikers 12.8 g
Vezels 7.9 g
Eiwitten 30.7 g
Zout 1.6 g