Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Luiks stoofvlees met honing en bier

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • runderstoofvlees 800 g
  • selder 3 stengels
  • wortelen 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • uien 1
  • knoflook 2 tenen
  • honing 2 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • bouillon naar keuze 4 dl
  • donkere bieren 33 cl
  • olijfolie 4 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de selder in halvemaantjes en de wortelen in stukjes.
Bereiding (10 min + 30 min + 1u stoven)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot.
  2. Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout en wentel door de bloem.
  3. Schroei het vlees aan alle kanten goed dicht. Haal uit de stoofpot en voeg 2 eetl. olijfolie toe.
  4. Stoof de ui en het knoflook met de tijm, het laurierblaadje en het paprikapoeder ± 10 min.
  5. Voeg de selder en de wortel toe en stoof nog enkele minuten.
  6. Voeg het vlees toe en overgiet met het bier en de bouillon. Doe er de honing bij en meng goed. Breng aan de kook en laat minstens 1 u. afgedekt stoven op een heel zacht vuur tot het vlees mals is.
  7. Snipper intussen de peterselieblaadjes fijn.
Afwerking

Serveer met brood, aardappelen of frietjes en een fris gemengd slaatje. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vetten 13.3 g
Verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 19.6 g
Suikers 13.4 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 47.5 g
Zout 2.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294