
Linzenslaatje met artisjok en zelfgemaakte kaaskroketten
Ingrediënten
- babyspinazie 250 g
- kastanjechampignons 250 g
- citroenen 1
- platte peterselie 1 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- taleggio (Italiaanse kaas) 150 g
- eieren 1
- belugalinzen 100 g
- artisjokken met steel ( bokaal) 550 g
- paneermeel 3 eetl.
- bloem 1 eetl.
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
- olijfolie 6 eetl.
- laurier 1 blaadjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de artisjokken in stukjes en de champignons in dunne plakjes.
- Snipper het knoflook fijn.
- Hak de peterselie en de babyspinazie grof.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig)
- Meng de champignons met het knoflook, de peterselie, 3 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout en zet opzij.
- Klop het ei los.
- Snij de taleggio in kleine stukken. Wentel ze eerst in de bloem, dan in het ei en ten slotte in het paneermeel.
Bereiding (40 min.)
- Kook de linzen gaar in de groentebouillon met het laurierblaadje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie en de babyspinazie onder.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaaskroketten mooi bruin.
- Meng de artisjokken en de gemarineerde champignons samen met de marinade onder de linzen.
- Verdeel over de borden, geef er de kaaskroketten bij en werk af met de citroenzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
558 kcal
Vetten
41.6 g
Koolhydraten
23.9 g
Eiwitten
19.9 g