Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linzenslaatje met artisjok en zelfgemaakte kaaskroketten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • babyspinazie 250 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • citroenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • taleggio (Italiaanse kaas) 150 g
  • eieren 1
  • belugalinzen 100 g
  • artisjokken met steel ( bokaal) 550 g
  • paneermeel 3 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de artisjokken in stukjes en de champignons in dunne plakjes.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Hak de peterselie en de babyspinazie grof.
  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig)
  5. Meng de champignons met het knoflook, de peterselie, 3 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout en zet opzij.
  6. Klop het ei los.
  7. Snij de taleggio in kleine stukken. Wentel ze eerst in de bloem, dan in het ei en ten slotte in het paneermeel.
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de linzen gaar in de groentebouillon met het laurierblaadje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie en de babyspinazie onder.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaaskroketten mooi bruin.
  3. Meng de artisjokken en de gemarineerde champignons samen met de marinade onder de linzen.
  4. Verdeel over de borden, geef er de kaaskroketten bij en werk af met de citroenzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vetten 41.6 g
Koolhydraten 23.9 g
Eiwitten 19.9 g