Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lichte champignonsoep met erwtjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • doperwten (diepvries) 120 g
  • champignons 500 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • preiwitten 2
  • krielaardappelen 500 g
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de champignons in dunne plakjes.
  2. Snipper de lente-uitjes grof en de preiwitten fijn.
  3. Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verwarm de groentebouillon en voeg de champignons, de krieltjes en het preiwit toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ± 20 min. afgedekt sudderen.
  2. Voeg 3 min. voor het einde van de gaartijd de erwtjes toe aan de soep. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer de soep in 4 diepe kommen. Bestrooi met de lente-ui en druppel er wat extra vierge olijfolie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vetten 11.1 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 27.6 g
Suikers 3.3 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 8.3 g
Zout 2.7 g
Tip

Het preigroen kan je gesnipperd invriezen om later te gebruiken in een soep.