
Lichte champignonsoep met erwtjes
Ingrediënten
- doperwten (diepvries) 120 g
- champignons 500 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- preiwitten 2
- krielaardappelen 500 g
- groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
- olijfolie extra vierge 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de champignons in dunne plakjes.
- Snipper de lente-uitjes grof en de preiwitten fijn.
- Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
- Verwarm de groentebouillon en voeg de champignons, de krieltjes en het preiwit toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ± 20 min. afgedekt sudderen.
- Voeg 3 min. voor het einde van de gaartijd de erwtjes toe aan de soep. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Serveer de soep in 4 diepe kommen. Bestrooi met de lente-ui en druppel er wat extra vierge olijfolie over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
259 kcal
Vetten
11.1 g
Verzadigde vetzuren
1.8 g
Koolhydraten
27.6 g
Suikers
3.3 g
Vezels
7.6 g
Eiwitten
8.3 g
Zout
2.7 g
Tip
Het preigroen kan je gesnipperd invriezen om later te gebruiken in een soep.