Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lasagne van shiitake, pompoen en prei

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vruchtvlees van pompoen 600 g
  • preien 2
  • shiitakes 200 g
  • knoflook 2 teentjes
  • geraspte kaas (bv. gruyère) 200 g
  • melk (of ongezoet plantaardig alternatief voor melk) 1 L
  • lasagnevellen (± 15 vellen) 250 g
  • maïszetmeel 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukjes.
  2. Snij de prei in ringen en de shiitakes in reepjes.
  3. Pers het knoflook.
Bereiding (45 min. + 35 min. in de oven)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de prei en de pompoen 5 min. Voeg 2 dl water toe en kruid met peper en zout. Laat 15 min. stoven.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de shiitakes samen met het geperste knoflook 5 min. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Los het maïszetmeel op in een klein beetje water en klop onder de melk. Voeg 100 g geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Kruid met peper en zout. Roer er de shiitakes onder.
  5. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Schep een dunne laag preipompoenmengsel in de ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Schep hierop een laagje kaassaus met shiitakes en dek af met lasagnevellen. Wissel de laagjes af tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag kaassaus.
  6. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 779 kcal
Vetten 32.5 g
Koolhydraten 70.4 g
Eiwitten 34.6 g