Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamsstoofpotje met knolgroenten en gierst

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • lamsstoofvlees 600 g
  • wortelen 2
  • pastinaken 2
  • zoete aardappelen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn 1 takken
  • uien 1
  • knoflook 2 tenen
  • gierst 100 g
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • donkere bieren 33 cl
  • groentebouillon 3 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • kruidnagels 3
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in stukken van ± 1 cm.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in iets grotere stukken.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn
  4. Bebloem het stoofvlees en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Spoel de gierst onder koud water.
Bereiding (15 min + 1u 20 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin maar nog niet gaar op een hoog vuur. Haal uit de stoofpot.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in de stoofpot en stoof de ui en het knoflook samen met de kruidnagels, de rozemarijn en de laurier glazig.
  3. Meng er de groenten onder en voeg dan het vlees toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend.
  4. Overgiet langzaam met het bier en de bouillon. Breng aan de kook en laat minstens een uur afgedekt garen op een heel zacht vuur.
  5. Voeg een halfuurtje voor het einde de gierst toe.
  6. Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn en werk hiermee de stoofpot af.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 853 kcal
Vetten 53.7 g
Verzadigde vetzuren 20.7 g
Koolhydraten 40.6 g
Suikers 12.9 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 44.7 g
Zout 1.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294